Om skolan

GTV, är en Yrkeshögskola vilket innebär att du utbildar dig för en eller flera yrkesroller mot produktionsbranschen. Inom ramen för utbildningen varvas både teori och praktik. Inför LiA praktik-kursen finns en stor variation och tillgång på praktikplatser.

Utbildningen är studiemedelsberättigande.

En skola för alla

Utbildningen inkluderar alla som har de kvalifikationer som branschen kräver av en medarbetare. Utifrån ett väl utvecklat ansökningsförfarande så ser vi till att de som får möjlighet att gå på GTV, sedan får utvecklas och matchas mot branschen som sedan är redo för någon form av anställning.

GTVs värdegrund är gemenskap, respekt, öppenhet, engagemang, medmänsklighet och lyhördhet

Den studerande i centrum

Vi som jobbar på Gamleby Folkhögskola är väldigt stolta över att tillsammans med våra studerande leva med de värden som skolan vilar på. Nyfikenhet, gemenskap, kunnighet, medmänsklighet och engagemang är hörnstenarna i all vår verksamhet. För oss är det självklart att du som studerande har den centrala platsen. Med utgångspunkt i bildning, demokrati och kultur skapar vi tillsammans en intressant lärsituation för dig.

Vi har alltid engagerat oss för våra studerandes rättigheter. Det handlar inte bara om trivsel, utan minst lika mycket om rätten till en bra utbildning med hög kvalitet. När det gäller utbildningskvalitet behöver du som studerande samspela med lärarna och dina kurskamrater för att det ska bli bra. Vår pedagogik erbjuder mycket frihet, men det är frihet under ansvar. Det är, i slutänden, bara du som kan skaffa dig själv kunskaper och färdigheter.

När du blir antagen till Gamleby Folkhögskola ska du känna dig stolt. Om du tar vara på din tid och griper tag i de möjligheter som erbjuds så är vår förhoppning att du också kommer att minnas din tid här som den bästa i livet!

Åter igen – varmt välkommen till oss!
//Personalen på Gamleby Folkhögskola