3 nya omgångar beviljade!

Last modified date

Klart, utbildningen får fortsätta!

Idag den 12 januari tillkännagav Myndigheten för yrkeshögskolan resultaten av förra årets ansökningsomgång. Gamleby folkhögskola driver GTV, en 2-årig YH-utbildning fick idag 3st nya omgångar av sin utbildning ”Tv-produktionsspecialist”.

Generaldirektören för MYH Thomas Persson beskrev i en informationstext strax innan jul att läget med tanke på regeringens nya budgeten kommer bli tufft.

”Det kommer att bli extra hård konkurrens om platserna denna gång.”

Och tufft var det, om man läser den lista av utbildningsanordnare som antingen fått sin ansökta utbildning beviljad eller avslagen.

Lyckad ansökan

GTV däremot har fått 3 nya utbildningsomgångar beviljade. Och det känns riktigt bra för oss, inte bara för att det säkrar vår utbildning, utan också för TV-branschen. De behöver oss, det saknas mängder av arbetskraft inom TV. Det är tekniker, bildingenjörer, redigerare, ljustekniker, ljudtekniker, men också duktigt produktionsfolk som eftersöks i både film och TV.

 

Pandemin skapade nya möjligheter

Vi konsumerar TV i en allt större mängd, vilket kan vara en av anledningarna till att det saknas personal. Men samtidigt tror vi att pandemin tog en hel del personal. Många passade på att sadla om, byta yrke helt enkelt. Dessutom var pandemin den tidpunkten då vi lärde oss streama, både hemma och ute på arbetsplatserna. Många företag hade sina möten digitalt och behövde därmed kompetensen.

 

En pigg 30-åring

GTV har funnits som utbildning i olika konstellationer under mer än 30 år.Det är faktiskt så att det nästan alltid finns minst en ”GTV”:are på varje svensk TV-produktion.Några år drevs utbildningen som en AMU-utbildning, några år som KY-utbildning, nu drivs den som en YH-utbildning där vi tillsammans med yrkeslivet och den studerande förser arbetsmarknaden och den studerande med rätt kompetens.

Vårt arbete kommer nu kommer att fokuseras på antagning av nya studerande och inom kort öppnar vi upp ansökan till vår utbildning.  

Share