Ansökan öppnar den 8 Januari

Snart öppnar vi ansökan till vår utbildning!

GTV – en stimulerande mötesplats

Till GTV kommer studerande från hela Sverige, alla med olika bakgrund och förutsättningar. Det som alla har gemensamt är att de vill börja arbeta med TV.

Arbetet är kreativt på många sätt, efter examen kan du arbeta på en TV-kanal eller på ett produktionsbolag, som anställd eller som egen företagare. Du kan arbeta med nyheter….Du kan livesända sport eller…. Du kan bli en del av en produktionsledning för ett TV-program. 


Hos oss får du prova alla de olika rollerna innan du bestämmer dig för i vilken riktning just du ska ta. Möjligheterna är många efter en avslutad examen.

Utbildningen för dig som vill jobba med TV-produktion

YH-utbildningen TV-produktionsspecialist är en 400 poängs kurs (Yhp) och den är en bred utbildning som löper under 2 år. 

Du får prova alla olika yrken som finns i en TV-produktion. Dessutom lär vi ut grundkunskaperna som krävs för att kunna arbeta i TV-branschen och i ett produktionsteam.

En utbildning med hög kvalité

Föreläsningar och praktiska övningar varvas om vartannat och sker under realistiska förhållanden. Vår teknik och vårt arbetssätt ska likna det som är ute i branschen, därför är också skolans två studios utrustade med samma teknik som de stora produktionsbolagen använder sig av.

Vår vision – ett arbete åt dig!

GTVs vision är att ge varje individ möjlighet att, i gemenskap med andra, växa och utvecklas som människa och efter ett par års studier hjälpa till med att få så många som möjligt ut i arbete. I uppdraget som en yrkeshögskola skall vi se till att våra studerande matchar de arbetstillfällen som produktionsbolagen erbjuder efter examen. 


Statistiken visar att det stämmer.

Accessibility Toolbar