Utbildningen

Plugga på GTV

Vår YH-utbildning är två-årig och när du är klar blir du TV-produktionsspecialist. För att utbildningen ska vara så realistisk som möjligt så är allt utformat för att likna ett produktionsbolag i ett eget tv-hus. Alla moment är desamma som ute i arbetslivet. I skolans lokaler finns både kontrollrum, videoredigeringar, och studios. Ni kommer arbeta med samma teknik som redan används ute i branschen. Och det bästa av allt, från den första dagen du börjar på GTV så har du tillgång till allt, dygnet runt.

2 års utbildning

Första året läser du på heltid här nere i Gamleby. Det finns elevbostäder för den som behöver. Teoretiska lektioner med olika föreläsare blandas med praktiska övningar som ger dig grundkunskaper i TV-teknik. Du lär dig att arbeta i team och du får även chansen att specialisera dig inom ett av mediayrkets alla områden. Under det andra året gör du din LIA-praktik. Det brukar ske på något av de många produktionsbolag, främst i Stockholm men även runt om i Sverige. Där får du chansen att fördjupa dina kunskaper och knyta nya kontakter i mediabranschen.

 

Arbetstillfällen

Efter praktiken får många av våra studerande jobb. Efter några år är det inte ovanligt att arbetsuppgifterna blir mer avancerade. Det beror helt och hållet på hur driven du är som person. Många av våra tidigare elever arbetar idag inom film och tv. De flesta jobben finns i Stockholm. De vanligaste arbetsgivarna är SVT, UR, TV4, Strix Television, Jarowskij, Warner Bros, Baluba, NEP, Meter Television, Yellow Bird, Mastiff, UDSY, Filmlance, Nexiko, Storyfire, FLX, CT, ITV studios, freemantle, Art and Bob film & drama och Zodiak m fl.