Workshop – laga saker på plats…

Trasig kabel mitt ute i produktion?

Mitt i den pulserande vardagen av problemlösning för TV-produktioner och andra  tekniska utmaningar finns Adrian Falk, en erfaren tekniker från DMC, som gärna delar med sig av sin kunskap inom TV-teknik. Trots en välfylld kalender, tar Adrian sig tid att besöka GTV för att hålla en föreläsning om teknik nu och då på TV och för att genomföra en workshop i att laga trasiga kablar.

Att själv laga trasig kabel

Genom att själv kunna ta hand om skadade kablar och lösa tekniska problem så blir TV-produktionen mindre sårbar. Händer det sen under en TV-sändning långt från leverantörer av nya kablar så är kunskapen en ovärderlig färdighet. Adrian, som har en gedigen teknisk utbildning och är dessutom en tidigare studerande från GTV, delar med sig av sina insikter för att göra kabelfixande tillgängligt för alla.

Även om det är viktigt att vara försiktig med kablar och kontakter under OB-produktioner, är det inte ovanligt att de går sönder. Istället för att kasta bort dem visar Adrian att det ofta räcker med att byta eller löda om kontakten för att få kabeln att fungera igen.

En mer IT intensiv infrastruktur

Adrian Falks besök på GTV, där han delar med sig av sin expertis och erfarenhet inom TV-teknik och IT, blir en viktig insats för att rusta våra studerande inför den växande digitala eran på TV. Med sin bakgrund som tekniker på DMC, där IT-teknik är en central del, ger Adrian unika insikter i hur TV-produktioner och sändningar blir alltmer beroende av avancerade IT-lösningar

Att vara väl insatt i den IT-intensiva infrastrukturen är inte bara relevant för tekniker utan också för andra roller inom TV-branschen, inklusive producenter, redaktörer och sändningstekniker. En bred förståelse för IT möjliggör samarbete och effektivitet på tvärs av olika områden inom TV-produktionen.

Accessibility Toolbar