Bo på Gamleby folkhögskola

God mat och eget rum vid Gamlebyviken

På Gamleby folkhögskola så finns det plats för boende.
Här blir du en del av gemenskapen och boendeformen ger dig möjlighet att utvecklas även under fritiden. Du bor i ett eget möblerat rum och delar hall med garderober, toalett och dusch med två andra boende. Trådlöst bredband ingår.

Alla internaten har uppehållsrum med kök, TV och ljudanläggning som du har tillgång till och delar ansvar för. Det finns även gemensamma tvättstugor i varje hus.

Foto Bella Rodriguez

Aktivt boendestöd

Skolan har ett utbyggt boendestöd som arbetar aktivt med boendeärenden. Vid behov kan du få stöd med olika vardagssysslor som är kopplade till ditt boende på internatet. Internatet ligger naturskönt i sluttningen ner mot Gamlebyviken. På fritiden har du tillgång till skolans idrottshall och bastu. Av hänsyn till allergiker är det inte tillåtet att ta med sig husdjur.

DROGPOLICY

Ingen användning av droger är tillåten inom skolans område och i samband med skolarbete utanför skolan, vid studieresa eller praktik. Med droger avser vi alkohol, narkotika, dopingpreparat och andra preparat som ej är förskrivna av läkare. Drogpolicyn är en förutsättning för en väl fungerande skol- och boendemiljö.

Priser för boendet på folkhögskolan

Logi i korridor kostar 2420:-/4 veckor
Logi med egen wc/dusch, 3060:-/4 veckor
Båda alternativen inkluderar frukost. Lunch och middag går att köpa till för en bra kostnad.