Övning i realityproduktion

Övning - Reality

Just nu utför klassen en övning i realityproduktion.
Julia, tycker om att möta olika människor i deras vardagliga arbetsliv. Hon berättar vidare att det är kul att prova olika roller i teamarbetet, allt ifrån inspelning till redigering av materialet.

Stora utmaningar

Men det finns också utmaningar på vägen. En av de största är att hitta historien att berätta när det inte händer mycket. Det kräver lite av oss, att se det intressanta i det vardagliga.

 

Bekväma intervjuer

Djupsynk, eller intervju som det också kallas, är en viktig del av processen, tillägger Julia. Det handlar om att komma nära och låta människor berätta sina egna historier. Det är en konst att få dem att känna sig bekväma och att öppna upp sig inför kameran.

Viktigt med bra teamwork

Att arbeta i mindre grupper är också en del av charmen och utmaningen för teamet. Lina, en annan medlem i gruppen, påpekar att de är beroende av varandra och att alla är lika viktiga i inspelningsteamet. Det handlar om att ha förtroende för varandra och att kunna improvisera när det behövs.

Just nu följer teamet dom anställda på Jami Hundsport i Västervik. Det är en plats full av liv och energi, och många möten med djur, särskilt med hundar.

Accessibility Toolbar