Gamleby

Mitt emot GTV ligger Gamlebyviken, en vik som mynnar ut i Västervik och Östersjön. Precis intill skolan och elevhemmet ligger bryggor och Hammarsbadet som är en camping med hopptorn, vedeldad bastu, lagunanläggning och minigolfbana. Nära skolan finns en bowlinghall med servering. Gamleby har även en filmförening som driver en lokal biograf, Tjustbio. Varje vår förvandlas Gamleby till Lilla Cannes då det är filmfestival under några dagar med prominenta gäster främst från Stockholm med spännande film och även filmer från GTV.

I Gamleby finns även Garpedansberget som är ett brant 80 meter högt berg med fina motionsslingor, ett elljusspår och en rastplats med fantastisk utsikt över viken. På berget har konstnären Jan Pol skapat en konstsalong längs bergväggen med ett flertal skulpturer som associerar till sägner och myter om jätten Garpe och hans vänner.

Vid foten av Garpedansberget ligger Tjustvallen. Här finns en arena för fotboll, konstfrusen bandybana, tennisbanor, och här ligger också Gamleby Folkpark. Gamleby har bevarat flerhundraårig statsplan samt lämningar efter den medeltida staden Gamleby, en föregångare till Västervik.

Gamleby är känt för alla seconhand-, loppis- och antikaffärer som finns nära ”Gamla torget”. Här finns också café, frisersalonger, järnaffär, och restauranger m.m. Intill torget ligger Unos park med boulebanor. Vid hamnen finns byggnaden kvar från Tore Holms yachtvarv. Här byggdes världskända segeljakter som vunnit olympiska medaljer.

Gamleby Centrum som är ett modernt köpcentrum med all tänkbar service såsom affärer, apotek, bank, bankomat, polis, postombud, systembolag, tandvård, hälsocentral samt fri parkering med mera.

På Hammarsbadet i Gamleby finns minigolfbana, lagunbadanläggning, hopptorn och vedeldad familjebastu.

Nära GTV finns en bowlinghall med uteservering.

Vid Åby herrgård ligger Gamlebys bio ”Tjustbio” och biblioteket.

Här kan du hitta aktuell information om vad som händer i Gamleby och Västervik
www.gamleby.se
www.vastervik.com