Gamleby

Närhet till vattnet

Mitt emot GTV ligger Gamlebyviken, en vik som mynnar ut i Västervik och Östersjön. Precis intill skolan och elevhemmet ligger bryggor och Hammarsbadet som är en camping med hopptorn, vedeldad bastu, lagunanläggning och minigolfbana.

I Gamleby finns även en filmförening som driver en lokal biograf, Tjustbio. 

Garpedansberget är ett brant 80 meter högt berg med fina motionsslingor, ett elljusspår och en rastplats med fantastisk utsikt över viken. På berget har konstnären Jan Pol skapat en konstsalong längs bergväggen med ett flertal skulpturer som associerar till sägner och myter om jätten Garpe och hans vänner.

Vid foten av Garpedansberget ligger Tjustvallen. Här finns en arena för fotboll, konstfrusen bandybana, tennisbanor, och här ligger också Gamleby Folkpark. Gamleby har bevarat flerhundraårig statsplan samt lämningar efter den medeltida staden Gamleby, en föregångare till Västervik.

Gamleby är känt för alla seconhand-, loppis- och antikaffärer som finns nära ”Gamla torget”. Här finns också café, frisersalonger, järnaffär, och restauranger m.m. Intill torget ligger Unos park med boulebanor. Vid hamnen finns byggnaden kvar från Tore Holms yachtvarv. Här byggdes världskända segeljakter som vunnit olympiska medaljer.

Gamleby Centrum är ett modernt köpcentrum med all tänkbar service såsom affärer, apotek, bank, bankomat, postombud, systembolag, tandvård, hälsocentral samt fri parkering.