Gamleby

Mitt emot GTV, vid Gamlebyviken som mynnar ut i Västervik och Östersjön, finns en mångfald av aktiviteter och sevärdheter. Strax intill skolan och elevhemmet sträcker sig bryggor och Hammarsbadet, en camping med faciliteter som hopptorn, vedeldad bastu, lagunanläggning och minigolfbana.

I Gamleby har en filmförening etablerat Tjustbio, en lokal biograf som ger invånarna tillgång till filmupplevelser. Garpedansberget, ett imponerande 80 meter högt berg, utmärker sig med motionsslingor, elljusspår och en rastplats med en magnifik utsikt över Gamlebyviken. Konstnären Jan Pol har skapat en konstsalong längs bergväggen, försedd med flera skulpturer som för tankarna till sägner och myter om jätten Garpe och hans följeslagare.

Till fotsen av Garpedansberget når man Tjustvallen, en omfattande sportanläggning med fotbollsarena, konstfrusen bandybana och tennisbanor. Här finner man också Gamleby Folkpark. Gamleby präglas av sin rika historia, med bevarade statsplan från flera århundraden och lämningar efter den medeltida staden Gamleby, en föregångare till Västervik.

Staden är känd för sina många secondhand-, loppis- och antikaffärer runt ”Gamla torget”. Området erbjuder också ett utbud av caféer, frisersalonger, järnaffärer och restauranger. Vid torget ligger Unos park med boulebanor. I hamnen återstår byggnader från Tore Holms yachtvarv, där världskända segeljakter byggdes och vann olympiska medaljer.

Gamleby Centrum utgör stadens moderna köpcentrum med omfattande service, inklusive affärer, apotek, bank, bankomat, postombud, systembolag, tandvård och hälsocentral. Dessutom erbjuds fri parkering för besökare och invånare.

Hos folkhögskolan kan du hyra rum och dessutom få med frukost och mat. Alla rum är möblerade på folkhögskolan
Hos bostadsbolaget kan du hitta studentboende nära GTV Här ingår inte mat och möbler!