Om Gamleby

GTV- En pigg 30-åring!

När du blir antagen till GTV ska du känna dig stolt. Utbildningen har funnits i över 30 år och det är med viss ödmjukhet som vi kan säga att det finns minst en GTV:are i varje svensk TV-produktion! Om du tar vara på din tid här i Gamleby och griper tag i de möjligheter som erbjuds så kommer även du att bli en GTV:are. Och vår förhoppning är att du kommer minnas din tid här som den bästa i livet!

Varmt välkommen till oss på GTV Gamleby!

Gamleby…

Mitt emot GTV ligger Gamlebyviken, en vik som mynnar ut i Västervik och Östersjön. Precis intill skolan och elevhemmet ligger bryggor och Hammarsbadet som är en camping med hopptorn, vedeldad bastu, lagunanläggning och minigolfbana.

I Gamleby finns även en filmförening som driver en lokal biograf, Tjustbio. 

Garpedansberget är ett brant 80 meter högt berg med fina motionsslingor, ett elljusspår och en rastplats med fantastisk utsikt över viken. På berget har konstnären Jan Pol skapat en konstsalong längs bergväggen med ett flertal skulpturer som associerar till sägner och myter om jätten Garpe och hans vänner.

Vid foten av Garpedansberget ligger Tjustvallen. Här finns en arena för fotboll, konstfrusen bandybana, tennisbanor, och här ligger också Gamleby Folkpark. Gamleby har bevarat flerhundraårig statsplan samt lämningar efter den medeltida staden Gamleby, en föregångare till Västervik.

Gamleby är känt för alla seconhand-, loppis- och antikaffärer som finns nära ”Gamla torget”. Här finns också café, frisersalonger, järnaffär, och restauranger m.m. Intill torget ligger Unos park med boulebanor. Vid hamnen finns byggnaden kvar från Tore Holms yachtvarv. Här byggdes världskända segeljakter som vunnit olympiska medaljer.

Gamleby Centrum är ett modernt köpcentrum med all tänkbar service såsom affärer, apotek, bank, bankomat, postombud, systembolag, tandvård, hälsocentral samt fri parkering.

Hos bostadsbolaget kan du hitta studentboende nära GTV Här ingår inte mat och möbler!
Hos folkhögskolan kan du hyra rum och dessutom få med frukost och mat. Alla rum är möblerade på folkhögskolan